Menorca met kinderen

Menorca is één van de populairste Spaanse bestemmingen om te bezoeken met kleine kinderen. Het eiland draagt niet voor niets de bijnaam Buggy Island. Een van de belangrijkste redenen dat veel mensen kiezen voor een vakantie met kinderen op Menorca is dat het hele eiland erop ingesteld is. Zo goed als ieder restaurant heeft een speciale kinderkaart, kinderstoelen in overvloed en de obers en serveersters hebben er engelengeduld met de kinderen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Verder is het een heel easy going eiland. Wordt je op sommige plaatsen in Spanje nog vreemd aangekeken als je om een uur of vijf zes wilt gaan eten, op Menorca is het de gewoonste zaak van de wereld.

Boek de leukste familievakanties op Menorca bij Tui.nlBuggy Island

De naam Buggy Island doet het eiland met verve eer aan. Op iedere vlucht die vanuit Nederland of België naar Menorca vertrekt worden minimaal dertig tot veertig buggy’s ingeladen. Het merendeel van de badplaatsen en steden op het eiland zijn dan ook buggyproof. Weinig hoogteverschil en nette breed aangelegde trottoirs. Bij een aantal van de stranden zijn zelfs loopbruggen aangelegd, zodat je met je buggy zo het strand op kunt rijden. Wel zo handig met al die spullen die iedere keer mee naar het strand moeten.

Vliegen naar Menorca

De vluchten vanuit Nederland en België zijn normaalgesproken goed gevuld met kinderen. Dit kan voor de nodige onrust zorgen aan boord. Als meer dan tien baby’s aan boord zijn is er altijd wel eentje aan het huilen. Het fijne is dat iedereen in het zelfde schuitje zit. Kan je op andere vluchten nog wel eens rekenen op onbegrip of een hoop gezucht als je kind weer aan het huilen is, op vluchten naar Menorca huilen ze allemaal en in plaats van onbegrip kun je op medeleven rekenen.
Zorg tijdens de vlucht wel altijd voor voldoende afleiding doormiddel van een boekje of een tablet. Heeft je kindje snel last van zijn oren neem dat wat lolly’s of zuurtjes mee. Voor de echte kleintjes wil een flesje met water wel eens helpen.

Uit eten met kinderen

De meeste restaurants op Menorca, en zeker diegene in de toeristische badplaatsen, zijn er goed op ingespeeld dat je het restaurant bezoekt met kinderen. Voor de kleintjes zijn er voldoende kinderstoelen aanwezig en de meeste hebben zelfs een aparte kaart voor kinderen. Jammer genoeg is deze vaak fantasieloos en staan er veelal de bekende kindermenu gerechten op zoals kip met friet, pasta of een minipizza.
Er zijn restaurants die beschikken over een eigen binnen- of buitenspeeltuin, zodat de ouders in rust van het maaltijd kunnen genieten. De meeste restaurants op het eiland zijn de gehele dag geopend, zodat je zelf kunt bepalen hoe laat je gaat eten. Op andere plaatsen in Spanje wil het nog weleens voorkomen als je voor zevenen aan tafel je gaat dat je alleen in het restaurant zit. Op Menorca is het voor toeristen gewoon om rond dat tijdstip te gaan eten.

Leuk met kinderen

Er zijn op Menorca behoorlijk wat bezienswaardigheden te vinden die erg leuk zijn voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de dierentuin en zoölogisch park Lloc de Menorca. In dit dierenpark zijn voornamelijk kleinere zoogdieren te vinden zoals apen, kangoeroes, paarden en geiten. Veder zijn er nog verschillende “attractieparken” die speciaal voor kinderen zijn. Denk hierbij aan de Hort de Llucaitx waar kinderen op pony’s kunnen rijden. Verder zijn er verschillende midgetgolfbanen en speeltuinen te vinden.
Oudere kinderen kunnen zich vermaken op de kartbaan.

Waterparken

Er zijn op Menorca verschillende waterparken te vinden. De meeste hiervan zijn niet al te nieuw meer en zijn niet in het bezit van de snelste of nieuwste soorten glijbanen. Dit is voor de meeste kinderen ook helemaal niet nodig. Deze vermaken zich prima een hele dag in een waterpark met vier of vijf glijbanen en twee zwembaden. Naast glijbanen beschikt het merendeel van de waterparken op het eiland ook over waterspeeltuinen voor de kleintjes. Nagebouwde piratenschepen kunnen de kleintjes urenlang bezighouden. Dit natuurlijk altijd onder het toezicht van een volwassenen.

Stranden

Een groot deel van de stranden op Menorca is uitermate goed geschikt om te bezoeken met kleine kinderen. Het duurt vaak lang voordat de zee echt diep wordt en omdat het merendeel van de stranden uit kleine baaitjes bestaat, zul je ze niet snel uit het oog verliezen. Het merendeel van de stranden op Menorca zijn witte zandstranden waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken met een emmer en een schep. Zorg wel altijd voor een zonnebrand met een hoge factor; de zonnekracht is hier namelijk een behoorlijk stuk hoger dan dat we in Nederland gewend zijn. Wil je een strand bezoeken met kleine kinderen dan kun je dit het beste doen in de buurt van een toeristische badplaats en niet naar één van de verlaten baaitjes op het eiland gaan. Als er iets gebeurt dan is er geen hulp aanwezig. De lange wandelingen die je moet maken om bij deze stranden te komen zijn voor de meeste kinderen te ver en buggy’s kun je over deze onverharde paden vaak niet meenemen.
Op de drukstbezochte stranden zijn er lifeguards aanwezig die ook bij kleine ongemakkelijkheden een helpende hand kunnen bieden.